99kekasih.blogspot.com

Khamis, Januari 28, 2010

baru kenal dh kena rogol !!


HAMPIR setiap hari kita dipaparkan dgn berita2 gadis2 kena rogol oleh org yg baru dikenali. ROGOL...istilah yg merujuk kpd paksaan. Pelik!! baru kenal diajak naik motor... dia pun naik.. ajak naik kereta..dia pun ikut. Lepas tu sempat pulak bersiar-siar sekitar kota dan makan2..... kemudian diajak ke rumah..ikut jugak. Lepas tu berlakulah adegan rogol. Si lelaki tadi tu sempat pulak inform dgn pelakon2 extra yg lain utk join sama. Maka jadilah tajuk "dirogol beramai-ramai".

Keesokan harinya si gadis tadi balik ke rumah dgn keadaan muram. Pihak keluarga tanya itu dan tanya ini... lalu mereka buat laporan polis.. dan selepas itu keluar dlm suratkhabar.. kita pun bacalah!!

Esok..lusa..tulat keluar lagi berita yg sewaktu dgnnya. Skripnya lebih kurang sama, cuma watak je yg berbeza. Hairan ye...kenapa berita2 sebegitu tak pernah dijadikan iktibar oleh org lain pulak? Seolah-olah anak2 gadis skrg tak takut pun dgn kejadian yg dipaparkan dlm akhbar itu. Maka dari dulu, kini dan selamanya lah perkara ini akan berlaku....

Sebenarnya aku bersimpati dgn mangsa2 yg malang tu!! Tapi tkkanlah tk boleh fikir, berkenalan dlm internet hanya sekejapan je pun boleh membawa kepada 'dating'. Tunggu bas tepi jln, ada mat motor dtg pelawa naik motor..berani pulak ikut. Takkan tak terlintas di kepala, risiko yg bakal mendatang??ATAU mungkin gadis2 ini tak dapat perhatian..keluarga & kawan2..atau mungkin jugak kita sdg berdepan dgn fenomena kepupusan kasih & sayang, sptmana pupusnya spesis dinosaur ??

1 ulasan:

  1. Selamat datang ke dunia blogger, menulis sambil minum kopi pagi, saudara.

    BalasPadam